”Butiken är en samlingsplats för alla fantastiska Rodebjer-kvinnor”

Carin Rodebjer kammade hem den prestigefulla titeln årets designer på Elle-galan. För Bibliotekstan berättar hon om vårkollektionen och framtidsplanerna för butiken.

”Det är kreativt, inbjudande och uttrycksfullt. Hon har skapat ett makalöst modeuniversum som inspirerar till en lika stilsäker vardag som fest. Alltid med samma imponerande värme och tydliga vision. Samtidsmode när det är som bäst! Årets Designer är Carin Rodebjer” – så lyder Elles motivering för årets designer, som delades ut förra veckan.

Grattis, hur känns det? – Jätteroligt, det är alltid kul att vinna!

Hur ser våren på Rodebjer ut? – Tidigare har vi hämtat inspiration från olika delar av världen, allt från Milano till New York. Men inför vårkollektionen har jag vänt mig till det svenska arvet. 

I Swedish Sin-kollektionen står filmikonen Ingrid Bergman som inspiration, där hon får symbolisera den svenska självbilden. Hantverket, utstrålningen och skönheten som Carin Rodebjer förknippar med den svenska synden syns i allt från blårandiga skjortor till transparent organza och blommiga klänningar.

I en digital tid som denna, hur ser du på butikerna? – De fyller en jättestor funktion och fungerar framför allt som ett showroom. Dessutom har det blivit en samlingsplats för alla fantastiska och spännande Rodebjer-kvinnor.

I flaggskeppsbutiken i Bibliotekstan hittar man den omtalade Vaginan, en plats där kreativa samarbeten kan födas och vårdas. – Vaginan har blivit ett rum för alla dessa kreativa och smarta kvinnor. Framöver vill jag lägga ännu mer krut på det konceptet.