”Jag är så stolt över min lilla skosamling från Céline”

Stylisten Pamela Bellafesta berättar om sina favoriter i Bibliotekstan.

Céline, Mäster Samuelsgatan 5
Likt min mormor så är även jag besatt av Céline. När jag var liten fick jag ärva hennes paraply och passfodral från Céline, så det var ett av de första märkena som jag visste namnet på. Jag blir verkligen upprymd av att besöka butiken, kan gå runt och bara titta på allt vackert samtidigt som jag dagdrömmer om allt jag vill köpa. Utbudet är så mycket vassare än i övriga designer-butiker så det märks att personalen brinner och kämpar för att få in ett bra sortiment. Jag önskar att jag kunde ha mer av Céline i min garderob men är ändå glad över min lilla, men ack så vackra, skosamling från märket.

 Peak Performance, Biblioteksgatan 18

När jag började använda Peak Performance fick jag en aha-upplevelse över vad kvalitet är. Mitt skidställ är köpt här och varje gång jag har det på mig förstår jag vad det är man betalar för. Förutom min svaghet för bra kvalitet är jag även en naturmänniska som gillar att vara utomhus och då är den här butiken ett måste. 

Nobis Hotel, Norrmalmstorg 2-4

Nobis är mitt lilla gömställe i stan där jag ofta sätter mig för att få jobba i fred. Här sitter jag och dricker kaffe, betar av mailen och tjuvlyssnar på affärsmän som är på besök för något viktigt möte.

 

Cos, Biblioteksgatan 3

Jag stylar bland andra Pär Lernström och då är Cos ett givet stopp. Det händer att jag är här flera gånger i veckan. Extra plus för personalen på herravdelningen – de är verkligen toppen och bemöter en alltid med bästa service. Här kollar jag även in barnavdelningen, min dotter har en hel del favoritplagg från Cos.

Acne Studios, Norrmalmstorg 2

Ingen Bibliotekstansrunda utan ett stopp här. Älskar lokalen som andas så mycket historia. Jag gillar att inspireras av hela konceptet – allt från hur de väljer att exponera kollektionen till musiken och för att inte tala om skyltningen. Dessutom har de så bra personal. Ett tips är att spana in vad de har på sig, de representerar alltid vad som är på gång.