”Sköldpaddsmönstrade bågar går alltid hem”

Nividas har öppnat en ny flaggskeppsbutik och känner redan att de hittat rätt läge i Bibliotekstan.

Svenska glasögonmärket Nividas grundades 2014 och öppnade nyligen en helt ny flaggskeppsbutik på Norrlandsgatan 10 i Bibliotekstan. I butiken finns hela Nividas kollektion med både glasögon och solglasögon. Alla modeller är unisex och märkets grundtanke är att glasögon ska användas som vilken accessoar som helst och vara något man varierar efter humör eller tillfälle.

 – Nu har vi äntligen öppnat i Bibliotekstan, på ett läge som känns väldigt rätt för vårt varumärke. Många av våra kunder rör sig redan i det här området och runt hörnet, på Norrmalmstorg, har vi flera andra unga svenska varumärken som grannar vilket känns extra kul, förklarar Axel Jacobsson som är Nividas CEO och grundare.

Vilka är de största trenderna just nu?

 – Något som kommer mer och mer är tonade, relativt ljusa solglas – alternativt fotokromatiska solglas som skiftar från genomskinliga när du är inomhus, till solglas när du är utomhus. Vad gäller formar på bågar så är runda varianter väldigt populära fortfarande, till exempel vår nya modell Hong Kong som dessutom är väldigt nätt och skön att bära.

 Några färger som är extra heta?

 – Olika varianter på transparenta färger är väldigt populärt just nu, som våra Seaweed Green och Dusty Pink. Även sköldpaddsmönster i olika färger går alltid hem, även denna säsong.

Har ni märkt att kunderna i Bibliotekstan är förtjusta i någon särskild modell?

 – Det verkar som om hela vårt sortiment går hem hos kunderna i Bibliotekstan, men Paris är en modell som vi tror passar extra bra på kunderna i närområdet – en klassisk, väldigt snygg modell som passar lika bra inne i stan som på stranden.

 Hur är det med solglasögon, är det något personligt eller kan man köpa ett par som present?

 – Solglasögon är den perfekta presenten. Men det kan vara bra att försöka matcha ansiktsstorlek med modell, så att man inte köper en väldigt stor modell till någon som har litet ansikte. Eller tvärtom. Och om de inte passar är det ju enkelt att bara komma in och byta till en annan modell.