”Lululemon är mer än bara träningskläder”

Imorgon, fredag, slår hälso- och yogamärket lululemon upp dörrarna till sin första nordiska butik, på Smålandsgatan 20 i Bibliotekstan.

Den 200 kvadratmeter stora lokalen är tänkt att fungera som både butik och yogastudio.

 – Lululemon är mer än bara träningskläder, en del av vår strategi är att bygga upp ett eget community där hälso- och träningsintresserade kan mötas, berättar Lindsay Claydon, brand director för lululemon i Europa och Mellanöstern.

Det kanadensiska varumärket grundades i Vancouver 1998 och erbjuder tekniskt välgjorda träningskläder för både kvinnor och män. En del i det arbetet innebär att man även har samarbetat med lokala yogastudios och träningscoacher.

 – Sedan öppningen av vårt showroom 2015 har våra lokala ambassadörer testat lululemons produkter, gett oss feedback och hjälpt oss att nå ut till Stockholms invånare.

 Att stötta lokala hälsoaktiviteter är också en viktig del i affärsmodellen. Till exempel kommer den nya butiken i Bibliotekstan sätta upp en vilostation under Stockholm Marathon på lördag, samt erbjuda löpare återhämtande yogapass dagen efter loppet, berättar Lindsay.

Vem är den typiska Lululemon-personen?

 – Någon som lever ett aktivt liv som går ut på att göra det man älskar. Våra produkter tillåter dem att på ett smidigt sätt kunna växla mellan olika aktiviteter under dagen – från yogastudion till jobbet och middagen.

 Varför valde ni att öppna er butik i Bibliotekstan?

 – Bibliotekstan är en energisk och central plats i Stockholm, det är ett perfekt ställe för vårt växande community.