”Blommor och vaser är så mycket trevligare än en flaska vin”

Blomsterentusiasten och groomingnörden Gustav Broström listar sina favoriter i Bibliotekstan.

Vilka är dina favoritbutiker?

– Hudvårdsnörd som jag är besöker jag Sephora titt som tätt för att fylla på badrumsskåpet med koreansk hudvård. Gillar även att hänga på Cow Parfymeri och Byredo. Doftar på dyra parfymer och drömmer om att bo i en våning inredd av Christian Halleroed där jag har ett berg av Byredotvålar som konstinstallation.

Var tar du helst en kaffe?

– När jag dricker kaffe vill jag spana på människor och det gör man bäst på Eataly eller Wienercaféet. Har man tur ser man allt från kungligheter till Paradise Hotel-deltagare gå förbi.

Bästa utbudet av hudvård?

– Sephora, så klart. Annars gillar jag att klämma och känna på &Other Stories produkter. Deras tops, bomullspads och andra stapelvaror är tipptopp.

Bästa gå bort-presenten?
– Jag går till H&M Home och köper en vas. Rullar vidare till Floristkompaniet där jag ber personalen sätta ihop en ’konstig och ful bukett’ med flamingoblomma, pampasgräs, tistlar och kanske en nejlika. Blommor och vaser är så mycket trevligare att ge bort än en flaska vin.

Vad saknas i Bibliotekstan?


– Franska lyxmärken för män. Éditions M.R är ett hippt märke till exempel. Bibliotekstan skulle också må bra av några små hål i väggen där man ostört kan ta en bulle och jobba några timmar.