Acnes moderna familj

I början av juni släppte Acne Studios sin andra face motif-kollektion, som är helt dedikerad till märkets fyrkantiga lilla ansikte och att lyfta fram den moderna familjen.

På 90-talet var kanadensiska Tasha Tilberg en av modevärldens mest bokade fotomodeller. Hon syntes i kampanjer för Calvin Klein, Louis Vuitton och Helmut Lang – innan hon helt klev av modescenen för att istället leva familjeliv på landet. Efter flera års uppehåll har Tasha gjort comeback på catwalken och nu är hon, och hennes familj, aktuella som frontpersoner i Acne Studios senaste kampanj.

Fotografen Craig McDean förevigade Tasha, hennes fru Laura Wilson och deras sexåriga tvillingar Bowie och Gray på gården i British Columbia. Valet att byta storstadspuls mot kanadensiska landsbygd fascinerar Acne Studios creative director Jonny Johansson.

  – För mig handlar face motif om att förena familjen, det som förenar en familj är ofta estetik och det är vad jag försöker porträttera med den här kollektionen. På senare tid har jag fascinerats av människor som flyttar från städer snarare än till dem. De verkar få något som jag inte har och det inspirerar mig. Jag tror det handlar om att få kontakt med naturen, något som känns mer och mer givande för min egen del, förklarar han.

Plaggen från Acne Studios face motif-kollektion finns bland annat i butiken på Norrmalmstorg.