”Man känner sig alltid lite extra fin på Wienercaféet”

Linn och Annica Eklund dyker upp på Bianchi i likadana guldskor från Stella McCartney. Även om de båda har en energisk och färgsprakande stil, händer detta förvånansvärt sällan.

Men det syns att mor och dotter onekligen kommer från samma formsäkra släktträd, stil är någonting som går i familjen. Deras bästa stilknep är att satsa på färgstarka accessoarer, låta handväskor och skor sätta rätt tonen kan göra en hel look.

– När jag vill inspireras brukar jag vända mig till grand old ladies som Iris Apfel och Rossana Orlandi, ikoner som har en egen stil och som är väldigt lustfyllda i sitt sätt att klä sig. Det är befriande att våga vara färgglad, säger Annica och hänger av sig kavajen.

– Vår stil är ju motsatsen till perfekt, allt är väldigt omatchat och galet men helheten fungerar på något sätt. Jag shoppar bara med magkänslan, säger Linn.

Linn är bloggare på Elle, student och jobbar deltid i Stella McCartneys butik på Mäster Samuelsgatan.

– Jag är väldigt närvarande i Bibliotekstan och det känns att det är ett modedistrikt som står sig bra – även med internationella mått. Många utländska kunder ser Stockholm som en stad med väldigt hög modegrad.

Stella McCartney har länge varit en förebild även för Annica, som driver designföretaget Bolon tillsammans med sin syster, under hennes yrkeskarriär har det varit tunnsått med kvinnliga designers som utmanar den traditionella klädkoden.

– Det hon står för har alltid tilltalat mig. När jag blev vd för familjeföretaget var det ett och annat ögonbryn som höjdes när jag skulle iväg på bankmöten i Ulricehamn. Men jag och min syster Marie har alltid varit väldigt intresserade av mode, och tycker att det stärker bilden av vårt företag.

Fem favoriter i Bibliotekstan

Deli & Wine by Carotte, Smålandsgatan 10

Det här lilla italienska stället i Birger Jarlspassagen är en gömd pärla som man ibland glömmer av, men som är väl värd ett besök.

Prinsen, Mäster Samuelsgatan 4

Hit går vi gärna och äter en familjemiddag så ofta vi kommer åt. Deras köttbullar är klassiker av en anledning.

Acne Studios, Norrmalmstorg 2

Acne är ett favoritmärke och till butiken på Norrmalmstorg går man främst för att inspireras – av deras färger, mönster och material.

Wienercaféet, Biblioteksgatan 6

Här är det alltid en lite internationell och parisisk känsla, man känner sig alltid lite extra fin när man slår sig ner med ett glas bubbel.

Celiné, Mäster Samuelsgatan 5

Granne med Stella McCartney, och ett europeiskt märke som alltid håller högsta klass när det kommer till snitt och material. Det är dessutom en väldigt fin butik.